Ovsena moka je odlična saj lahko znižuje holesterol, pomaga pri izgubi telesne mase, zmanjšuje tveganje za srčne bolezni, znižuje krvni tlak…
Oves predstavlja neprecenljiv vir energije in nekateri ga poznajo kot zdravilno žito. Ovsena moka, kaša oziroma rižek, ovseni kosmiči in zdrob so visoko hranljive, polnovredne jedi. Oves vsebuje veliko beljakovin, maščobnih kislin in vitaminov B, predvsem vitamina B1. To je lahko tudi idealna hrana za čiščenje organizma in zniževanje holesterola. Pomirja živčno napetost in umirja.
Ovsena moka ne vsebuje veliko beljakovin (lepka glutena), zato se običajno pri peki dodaja pšenična ali pirina moka. Je nadvse uporabna tako pri peki kruha, kot sladic, palačink, piškotov in ostalih pekovskih izdelkov.
Zaradi predelave v obratu z ostalimi žitaricami, izdelek lahko vsebuje sledi glutena.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.