Ali veste, kaj daje koruzi lepo rumeno barvo? Preberite spodaj za več informacij.
Koruza je lepe rumene barve, kar ji daje eden izmed karotenoidov, kriptoksantin, ki kot močan antioksidant krepi naš imunski sistem.
Kuhana koruza, polenta in koruzni kruh so poznani po celem svetu. Koruza vsebuje kakovostne beljakovine, kompleksne ogljikove hidrate in vlaknine, vitamin C in vitamine skupine B, med katerimi je veliko folne kisline (B9), od mineralov pa kalij in fosfor, ter ostale: železo, magnezij, cink, selen…V zrnih koruze je tudi sladkor, glukoza, ki je vir energije za možganske in živčne celice. Vsebuje mangan, ki skrbi za mentalno vitalnost, izboljšuje spomin in koncentracijo.
Koruzo lahko zmeljete sami, če imate lasten mlin, pogosteje pa je v uporabi koruzni zdrob oziroma polenta.
Zaradi predelave v obratu z ostalimi žitaricami, izdelek lahko vsebuje sledi glutena.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.