O nas

EKOLOŠKA KMETIJA PODGRAJŠEK

Na ekološki kmetiji Podgrajšek že leta pridelujemo in predelujemo ekološko hrano ter prodajamo izdelke končnemu potrošniku. Zavedamo se pomena zdravega načina življenja, zato skrbimo za polnovredno prehrano, uporabo neprocesiranih živil, predvsem takih lokalnega porekla, zraslih na naših tleh, v slovenski zemlji.

Tudi vam, cenjenim kupcem, želimo ponuditi naše izdelke, izdelke sosednjih kmetij, oziroma kmetij celotne Slovenije, ki so imetnice certifikata ekološka pridelava/predelava. 

Ekološka pridelava spoštuje osnovna načela naravi in okolju prijaznega kmetovanja ter nam omogoča ekološko hrano, ki je kakovostna in koristnejša za naše zdravje. Ekološka pridelava znižuje izpuste toplogrednih plinov in pomaga ohranjati čiste vodne vire. Zaradi svojih zakonitosti ohranja prst rodovitno, poskrbi za boljše počutje domačih živali in ohranjanja kulturno krajino. Ekološka hrana lokalnega izvora, torej od ponudnikov iz Slovenije, ima najvišjo prehrambno vrednost. Pot do končnega uporabnika oziroma ”od vil do vilic” je najkrajša možna, pri tem ni potrebno nekaj tedensko ali mesečno skladiščenje.

Ekološka kmetija Podgrajšek ponuja široko paleto žit ter izdelkov iz njih. Našim strankam nudimo različne vrste moke, kaš, kosmičev in zdroba. Naši sadovnjaki skrbijo za sočno in okusno ponudbo sadja ter sadnih izdelkov, ki so brez ojačevalcev okusa, konzervansov, umetnih arom…

Od drugih kmetij v naši ponudbi najdete granole, kosmiče, oreščke, olja, kis, začimbe, testenine, piškote, marmelade, sokove, sirupe, vložnine, sezonsko sadje, zelenjavo in naravno kozmetiko.

Stremimo k širitvi ponudbe na čim širše območje, tako geografsko, kot tudi širino ponudbe, da boste na enem mestu našli prav vse za vsak okus in potrebe.

Izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse željne obiska in ogleda kmetije Podgrajšek pa z veseljem pričakujemo v trgovinici na Črešnjevcu, kjer si boste lahko ponudbo pobližje ogledali in napolnili svojo košarico z dobrotami.