Zrno pšenice vsebuje od 8-15 % vode, 10-15 % beljakovin, do 2 % maščob ter kar 68-74 % ogljikovih hidratov. Glavna beljakovina v pšeničnem zrnu je zloglasni gluten, ki spada med pogoste alergene in se je morajo bolniki s celiakijo izogibati. Od vitaminov omenimo: provitamin A, vitamin B1, B2, B5, B6, B9, vitamin D in E, med minerali pa so po vsebnosti pomembnejši kalij, kalcij in železo.
Svetujemo uživanje polnozrnatih žit in izdelkov iz polnozrnate moke, da prehrano obogatimo z zdravju koristnimi prehranskimi vlakninami. Polnozrnata moka je mleta iz celega pšeničnega zrna in vsebuje največ prehranskih vlaknin in mineralov ter je v okviru zdrave in uravnotežene prehrane tudi najbolj priporočljiva za uživanje.
Pšenično polnovredno moko lahko uporabimo praktično vsepovsod namesto bele pšenične ali druge moke. Obogatila bo naše jedi s svojim polnim okusom, naše telo pa nam bo hvaležno. Zamenjamo peko belega pšeničnega kruha s polnovredno moko, zamenjamo bele testenine s polnovrednimi, naredimo sladice še bolj okusne z uporabo polnovredne moke.
Tip: 1100.
Vsa žita in moke je možno dobiti tudi v večjih pakiranjih: 5, 10 kg ali več. Pišite na info@biopodgrajsek.si in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.
Izdelek vsebuje alergene.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.