Žita so pomemben del vsakodnevne prehrane. Uporabljamo jih na različne načine: kot moka, ki jo uporabimo pri peki kruha ali drugih pekovskih izdelkov, ter za izdelavo testenin in slaščic, ali izdelavo kosmičev in kaš, pridobljenih iz celih ali grobo zdrobljenih žitnih zrn.
Pšenica je bogata z ogljikovimi hidrati, zato jo uvrščamo med ogljikohidratna živila. Vsebuje tudi med 10 in 14% beljakovin ter predstavlja pomemben vir prehranskih vlaknin, katerih priporočen dnevni vnos znaša približno 30 g dnevno, kar s sodobnim načinom prehranjevanja zahodnega sveta uspeva le redkim.
PŠENIČNI POLNOVREDNI ZDROB V KUHINJI
Pšenične polnovredne jedi vsebujejo veliko balastnih snovi, ki pripomorejo k lažji prebavi in blagodejno vplivajo na naše telo. Takšen je tudi pšenični zdrob eko kmetije Podgrajšek, ki ga lahko uporabimo za pripravo svaljkov, kroketov, obroka za zajtrk v mleku, dodatek kruhu,…
Izdelek vsebuje alergene.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.