Pira ima v primerjavi z navadno pšenico več beljakovin, njeni kalčki pa so za dva- do trikrat bogatejši z maščobami. Njene večkrat nenasičene maščobne kisline varujejo srce in ožilje. Pira je odlična zlasti za krepitev oslabelega organizma, pri spodbujanju teka, umirjanju prebavnih težav in blaženju bolečin v sklepih. Tako ne preseneča, da jo je čislala že slovita nemška zeliščarica sveta Hildegarda iz dvanajstega stoletja.
Eko pirina moka in njena uporaba
Pirino moko lahko vedno uporabimo kot nadomestek pšenične moke. Naša pirina moka keksi, pecivo, je mešanica pirine bele in polbele moke. Na voljo je tudi pirina polnovredna moka.
Bela, polbela moka, keksi, pecivo je uporabna pri pripravi peciva, slaščic, palačink, piškotov, seveda pa je ne moremo pogrešiti pri peki kruha. Nekateri jo mešajo s polnovredno moko, nekateri pa jo uporabljajo samostojno, saj bela moka vsebuje več lepka, se zato kruh manj drobi, so pa veseli tudi otroci, ko na mizi zagledajo bel kruh.
Tip: 550-750.
Vsa žita in moke je možno dobiti tudi v večjih pakiranjih: 5, 10 kg ali več. Pišite na info@biopodgrajsek.si in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.
Izdelek vsebuje alergene.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.