Eko prosena kaša (1 kg) + eko ajdova kaša (1 kg) + eko ješprenj (1 kg) v darilnem pakiranju.
Proso je žito z alkalnim učinkom, kar pomeni, da lahko pospešuje odvajanje vode iz telesa in uravnava črevesno floro. Že 10 g semena vsebuje dnevno količino mineralov, ki jih organizem potrebuje. Ima veliko fosforja, magnezija, kalija, železa in kalcija. Med vitamini je največ vitamina E in vitaminov iz skupine B, predvsem biotina. Proso vsebuje silicijevo kislino v topni obliki, katero organizem lahko izkoristi. Omenjena kislina pozitivno vpliva na zobno sklenino, trdnost nohtov in čvrstost las. Vsebuje tudi precej beljakovin, od tega kar osem esencialnih aminokislin, kar je zelo zanimivo tudi za vegetarijance oziroma vegane. Uživanje prosa dokazano izboljšuje vid in je izjemno učinkovito naravno zdravilo pri kožnih težavah in s tem povezanimi alergijami. Proseno kašo uporabljamo predvsem kot prilogo glavnim jedem, v zelenjavnih juhah, v mleku za zajtrk, ter za pripravo raznih sladic, kot je narastek s sadjem itd.. Kašo kuhamo na vodi ali mleku 10-15 minut v razmerju 1:1.
Ajda je zelo stara poljščina, ki jo uvrščamo med najbolj hranljiva in zdrava živila. Ima nizek glikemični indeks, ima visoko vsebnost vlaknin in je zato lahko prebavljiva. Je ena redkih žit, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za ljudi s celiakijo. Ajda vsebuje ogromno več beljakovin kot ostala žita in tudi mineralnih snovi: baker, magnezij, selen ter ostalih vitaminov. Zelo pomembno vlogo igra pri ožilju, saj vsebuje flavonoide, s pomočjo katerih lahko uspešno uničuje rakave celice, vsebuje antioksidante, ki lahko delujejo protivnetno, probiotično in tako pripomorejo proti boleznim srca, razen tega pa dvigujejo imunski sistem telesa. Ajda vsebuje ogromno več beljakovin kot ostala žita in tudi mineralnih snovi: baker, magnezij, selen ter ostalih vitaminov. Ajdovo kašo kuhamo v vreli vodi 10 -15 minut. Uporablja se pri različnih jedeh. Poznana kot najbolj zdrava »kmečka« priloga. Poda se k vsem jedem, namesto riža ali testenin je odličen dodatek. Skupaj s proseno kašo jo dodamo k raznim zelenjavnim juham za polnejši okus. Lahko jo spečemo, pripravimo z različnimi vrstami zelenjave, tudi z jabolki je odlična – kot desert.
Ječmen je žito bogato z maščobami, vsebuje malenkost manj beljakovin, kot na primer pšenica. Danes se sicer večina goji za pripravo piva, kvasa in slada. V naši prehrani ga uporabljamo razmeroma malo, mogoče premalo, saj je ječmen edina rastlina, ki v velikih količinah vsebuje vse vodotopne vitamine, aminokisline in večino, za življenje potrebnih elementov in snovi. Oluščen ječmen spremeni ime in postane ješprenj. Ješprenj je potrebno namakati, ponavadi čez noč, nato še približno 40 minut kuhati v slani vodi. Tako kuhano žito s pridom uporabimo v raznih juhah, enolončnicah, odličen je tudi v “ješprenjoti”, ki jo skuhamo kakor običajno rižoto. Odlično se poda h gobam, dušenim bučkam, lahko ga uporabimo za nadev zelenjavi namesto riža ali kot sestavino za polpete.
Vsebino darilnih paketov lahko prilagodimo tudi vašim željam in potrebam. Pišite povpraševanje na info@biopodgrajsek.si in z veseljem vam bomo pripravili paketke.
Darilni paket “Kaša”
14.90€
Vašim najdražjim, prijateljem ali poslovnim partnerjem podarite uporabna, okusna, kakovostna in zdrava darila. Mešanica slovenskih, ekoloških izdelkov, ki vas ne bo pustila lačnih ust.
Vsebina: Eko prosena kaša (1 kg) + eko ajdova kaša (1 kg) + eko ješprenj (1 kg) v darilnem pakiranju.
10 na zalogi
Opis
Dodatne informacije
Teža | 3.5 kg |
---|---|
Dimenzije | 10 × 28 × 28 cm |
Vsebina | Eko prosena kaša (1 kg) + eko ajdova kaša (1 kg) + eko ješprenj (1 kg) v darilnem pakiranju. |
Hranilne vrednosti
Hranilne vrednosti
Sestavine
Sestavine
Eko prosena kaša: 100 % prosena kaša iz ekološke pridelave. Eko ajdova kaša: 100 % ajdova kaša iz ekološke pridelave. Eko ješprenj: 100 % ješprenj iz ekološke pridelave.
Mnenja (0)
Bodi prvi ocenjevalec “Darilni paket “Kaša”” Prekliči odgovor
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.