Eko matični sok aronija (0,75 l) + eko pirini ingverčki (300 g) + eko pirin zdrob (0,5 kg) v darilnem pakiranju.
Aronija se ponaša z nazivom najmočnejšega, do sedaj znanega, antioksidacijskega živila v naravi. Plodovi aronije vsebujejo ogromno količino zdravilnih in hranljivih snovi, ki krepijo imunski sistem, branijo telo pred virusi in učinkovito preprečujejo bakterijske infekcije. Uživanje aronije priporočamo slabokrvnim, nosečnicam, sladkornim bolnikom in osebam z visokim holesterolom ali krvnim tlakom, katerega pomaga uravnavati. Plodovi aronije vsebujejo vitamine A in C, vitamine skupine B (B9 in B2), vitamin E in K, ter veliko vitamina P, flavonoidov, ki so pomembni za pravilno absorpcijo in delovanje vitamina C, prav tako pa so pomembni za dobro propustnost kapilar in krepitev njihovih sten. Vsebuje večje količine antocianov, barvil, ki veljajo kot naravni antioksidanti. Aronija ne samo krepi imunski sistem, ampak telo tudi očisti in razstrupi vseh toksinov, ki se nalagajo v našem telesu. Očiščenje črevesa, kože in urina je razmeroma hitro, v telesu pa kljub temu ostanejo težke kovine in kemikalije, zato se priporoča redno dnevno uživanje aronije. Priporočena količina zaužitja soka je 0,3 do 0,5 decilitra največ dvakrat dnevno po zaužitem obroku.
Iz izbranih ekološko pridelanih sestavin iz kmetije Marvita, odlična alternativa piškotom, ki se kar stopi v ustih. Narejeni iz polnozrnate pirine moke, ki jih obogati z beljakovinami, vlakninami, vitamini B in E. So zdrav in polnovreden prigrizek doma ali na poti. Piškotkom je dodan ingver, ki jim podari zdravilno vrednost, vsi namreč poznamo njegovo uporabo v alternativni medicini. Ingver je ena najpogosteje zaužitih začimb na svetu, ki je znana po tem, da zmanjšuje oksidativni stres in tako lahko varuje pred rakom, zmanjšuje vnetja v telesu, znižuje nivo slabega holesterola in krvnega tlaka. Če ga vključite v svojo vsakodnevno prehrano, vam to zagotovo ne bo škodilo, kvečjemu zelo koristilo. Če ne drugega, poleg učinkov, ki jih ima na izgubo odvečnih kilogramov, ingver blaži tudi slabost, menstrualne krče in bolečine v mišicah. Prav zato strokovnjaki svetujejo, da ga v kuhinji kot začimbo uporabljate čim pogosteje.
Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin. V njej najdemo tudi veliko ključnih aminokislin in ogljikovih hidratov, ki lahko pomagajo strjevati kri in stimulirajo imunski sistem našega organizma. Vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, med drugim nenasičene maščobne kisline, ki varovalno vplivajo na zdravje srca in ožilja. Pirin zdrob lahko uporabljamo za pripravo različnih jedi, od mlečnega grisa, dodatek kruhu, za zgostitev juh ali ostalih jedi, dodatek cmokom ali kroketom. V manjši posodi zavremo mleko ali vodo, nato posodo odstavimo in z metlico vmešamo pirin zdrob. Postavimo nazaj na ogenj, ki smo ga zmanjšali, da zmes zgolj rahlo vre. Ves čas mešamo, kuhamo še 10 minut.
Vsebino darilnih paketov lahko prilagodimo tudi vašim željam in potrebam. Pišite povpraševanje na info@biopodgrajsek.si in z veseljem vam bomo pripravili paketke.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.