Eko sušene jagode aronije so odličen dodatek k naši raznovrstni prehrani. Jagode so sušene pri nizkih temperaturah (40 °C), zato ohranjajo potrebno svežino ter ustrezno hranilno vrednost, predvsem vse svoje vitamine in minerale.
Jagode ne vsebujejo nikakršnih dodatkov, aditivov, so popolnoma naraven izdelek.
Posušene jagode aronije lahko uporabljamo kot dodatek zajtrku, kosmičem, jogurtu, nadvse so uporabne pri peki slaščič, peciva. Lahko jih uživamo samostojno kot prigrizek, ali si naredimo mešanico še z ostalim suhim sadjem ali oreščki in semeni.
Temno modra barva plodov vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še celo več kot borovnice, granatno jabolko ali brusnice. Plodovi aronije veljajo za plodove z največjo izmerjeno količino vsebnosti antocianinov in proantocianidinov izmed vseh rastlin. Raziskave so pokazale tudi visoke kapacitete plodov aronije za absorbanco kisikovih radikalov (ORAC). Aronija je obveljala kot živilo z najvišjo vrednostjo, kar pomeni, da tako visok nivo ORAC zavira proces staranja in nevrodegradacije, kar je v močni povezavi z oksidativnim stresom. Če torej vnašamo živila z visoko vsebnostjo flavonoidov, lahko upočasnimo omenjene procese, ter blažimo oksidativni stres.
Slovenski izdelek, saj so jagode aronije iz ekološke kmetije Aronia iz Markovc.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.